В Харкові місцеві активісти готують звернення до Верховної Ради

Про політичну кризу, гнилу владу та несправедливий суд розказали громадські активісти в прес-центрі «Kharkiv Today».

В Харкові місцеві активісти готують звернення до Верховної Ради
фото insidernews

Під час прес-конференції спікери акцентували увагу на проблемі корумпованої системи судової влади.

— Проблема полягає в тому, що за чотири роки після Революції Гідності, принципових змін в суспільстві не відбулося. Принаймні таких змін, на підтримку яких люди виходили на Майдан та вмирали, — наголосив Ігор Росоха, член Координаційної Ради Харківського Євромайдану. – Але що є найгострішою проблемою сьогодні в нашій країні? Чим би ми не займалися, будь-який конфлікт в кінці-кінців завжди вирішується у суді. Проте, суди у нас відсутні – є клоуни в суддівських мантіях. І допоки буде так – нічого не зміниться.

За словами Віктора Трубчанова, координатора проекту «Справедливий Суд» та громадської організації «Антикорупційна Рада», вони вже мають готовий проект, головне положення якого – створення суду присяжних в Україні. Цей проект буде презентований на віче, що відбудеться цієї неділі. Також на віче учасники зможуть внести власні пропозиції по вирішенню проблем, що їх хвилюють.

-Ми проведемо віче, яке складатиметься з декількох блоків, а саме: «суд та контроль суспільства над ним», «закон про імпічмент» та ін. Також, всі присутні на заході, в рамках питань, які будуть озвучені, матимуть можливість висунути свої пропозиції. Потім ми оформимо їх, складемо спільне звернення та направимо до Верховної Ради, — зазначив Віктор Трубчанов.

Віче відбудеться 17 грудня, о 14:00, біля пам’ятника Тарасу Шевченко. На віче обговорюватимуться питання несправедливих тарифів, корупції та запровадження в Україні суду присяжних.

 

Загрузка…