В Харкові навчать новому методу допомоги бійцям АТО

фото інтернет

В Харкові розпочинається новий проект «Підвищення ресурсності соціальних служб Харківської області під час надання соціально-психологічної підтримки учасників АТО». Мета проекту – навчити фахівців соціальних служб, які працюють з бійцями АТО та членами їхніх сімей, методу позитивної транскультурної психотерапії. Навчання триватиме весь 2018 рік та містить декілька модулів, які відбудуться в березні, травні, серпні, жовтні та листопаді. Між модулями учасники проекту також проходитимуть консультації та супервізії. Після навчання, здачі підсумкових завдань, виконання всіх нормативів, учасники отримають сертифікати міжнародного зразка.

-Це прогресивний метод психотерапії. При цьому він має ряд переваг, оскільки містить в собі дуже потужні інструменти, техніки та методи для самодопомоги. Метод працює на дві сторони – для тих, хто його освоює та буде використовувати як професіонал в своїй діяльності. Цю категорію метод захищає, підвищує стресостійкість при контакті з кризовими клієнтами. Й одночасно це ті методи та способи, які будуть спрямовані на допомогу учасникам АТО, — розповіла Ольга Щербакова, співзасновниця громадської організації «Лінія згоди», керівниця Центру допомоги учасникам АТО.

За словами психотерапевта Ірини Луценко, метод позитивної транскультурної психотерапії призначений для використання не тільки професіональними психологами. Технологіям цього методу можна навчити клієнтів, які потім його застосовуватимуть для самодопомоги.

Проект «Підвищення ресурсності соціальних служб Харківської області під час надання соціально-психологічної підтримки учасників АТО» реалізується Харківським Центром допомоги учасникам АТО, Українським інститутом позитивної крос-культурної психотерапії та менеджменту спільно з Харківським обласним центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

Загрузка…