В Харкові представили інноваційні освітні проекти

фото інтернет

У Харкові презентували результати конкурсу освітніх проектів від учителів українських шкіл. Конкурс проходив в рамках соціально-освітньої ініціативи «Make your Mark», яку реалізовує компанія «Київстар». Для участі в проекті свої ідеї надіслали понад 100 вчителів з 19 областей України. З усіх заявок журі конкурсу відібрало 22 переможця, розробки яких отримали фінансування на загальну суму 1,5 мільйони гривень. За словами менеджера зі зв’язків з громадськістю «Київстар» (Схід) Володимира Буга, проекти учасників мали бути інноваційними, виходити за рамки шкільної програми та не фінансуватися державою. Це головні критерії відбору для участі в конкурсі.

-Ми розуміємо, що бізнес не може зациклюватися тільки на своїх бізнесових задачах, і тому вважаємо за потрібне підтримувати соціальні та благодійні ініціативи, — зазначив Володимир Буга.

В число переможців конкурсу в рамках «Make your Mark»» увійшли розробки зі Східної України. Серед них – харківський проект «DOTS», «Робоклуб Маріуполя» та «Експериментальний майданчик АРД (активний, розумний, дослідник)» (м. Дружківка).

Так, проект «DOTS» (Distributed Olympiad Test System) – це сервіс, який дає можливість вчителям та учням більш ефективно вивчати програмування. Програма порівнює рішення завдань з правильною відповіддю, оцінює час виконання тестів, контролює використання пам’яті, перевіряє рішення з безліччю правильних відповідей та ін. За словами розробника «DOTS» Миколи Арзубова, сьогодні сервісом користуються всі навчальні заклади, де викладають програмування. Програма працює не лише в Харківській області, а і в інших регіонах України.

-У нас вже є піддомени в інших регіонах України. Наприклад, виявили бажання працювати з сервісом Миколаївський муніципальний колегіум, Київський академічний університет, Школа інформаційного комфорту (місто Кривий Ріг), Дніпропетровський ліцей інформаційних технологій та ін. Навіть є домовленості з Австралійським національним університетом (місто Канберра) , — каже Микола Арзубов. – Також цю систему використовують під час офіційних олімпіад з програмування для школярів в Харківській області.

Довідка. Make Your Mark — загальнонаціональна соціально-освітня ініціатива компанії «Київстар», що діє в рамках однойменної глобальної програми міжнародної групи компаній VEON з 2015 року. Проект спрямований на підтримку талановитих школярів, студентів-програмістів, стартаперів та молодих підприємців. Ініціатива передбачає підтримку українських школярів, які демонструють найкращі результати в точних дисциплінах — природничих науках, технологіях, включаючи інформаційні, а також в інженерії, робототехніці та математиці.

фото InsiderNews

Загрузка…