В Харкові презентували «Біблію для дітей» з порушенням зору

фото интернет

В Харкові презентували ілюстровану «Біблію для дітей» надруковану шрифтом Брайля, ініціатором якої був Комаренко Ростислав. Книга є спільним проектом Української греко-католицької церкви та волонтерського руху «Заплющ очі. Дивись серцем».

-Біблія складається з 12 біблійних оповідань, шість з яких відносяться до Старого Завіту — створення світу, історія народу, шість – до Нового Завіту — народження Ісуса Христа, його життя, страждання, смерть на хресті і воскресіння, — розповів Владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський Української греко-католицької церкви. –Ми повинні завдячити дітям з Німеччини та Австрії, бо завдяки саме їх фінансовій допомозі змогли надрукувати цю книгу.

Владика Василь Тучапець зазначив, що в Німеччині під час Різдва проходить акція – «Різдвяна зірка», де діти колядують і кошти, які вони збирають під час цієї коляди скеровують на допомогу дітям в інших країнах. Частину цих коштів виділили для друкування «Біблії для дітей».

-Зараз активізувався ринок книг, які друкують шрифтом Брайля, але ще треба обговорювати стандарти видання цих книг. Діти з порушенням зору зможуть працювати в класі на рівних та відчувати себе комфортніше, — сказала Валентина Бутенко, голова громадської організації «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору».

Книга видана з урахуванням універсального дизайну, в якій є і крупний шрифт для слабозорої дитини, і шрифт Брайля для незрячої дитини. Така книжка для самих маленьких дітей – перша в Україні.

Загрузка…