В Харкові встановлять Монумент Захисникам України

В «Status Quo» відбулася презентація концепції майбутнього монументу Захисникам України.

В Харкові встановлять Монумент Захисникам України
фото insidernews

Громадська організація «Спілка ветеранів АТО» спільно з «Антикорупційним блоком учасників АТО», «Союзом інвалідів АТО «Непереможні», «Міжнародним братством патріотів «Вартові світу» та «Союзом ветеранів АТО правоохоронних органів», два роки тому виступили з ініціативою встановити Монумент Захисникам України. Після низки обговорень, круглих столів та проведеного конкурсу робіт, проект був затверджений Харківської обласною державною адміністрацією.

За словами Антона Сосницького, голови громадської організації «Антикорупційний блок учасників АТО», монумент, окрім просто зовнішнього декорування, має смислове навантаження. Так, фундамент споруди буде оформлений у вигляді хреста, який символізує козацькі традиції, а висока колона, що виходить з фундаменту та складається з 27 блоків, уособлює 27 областей України. На найвищий точці монументу буде розташований герб України. Архітектори та розробники концепції намагалися зробити проект пам’ятника якомога простішим  та зрозумілим для більшості людей. Оскільки головна мета створення Монументу – об’єднати українців навколо спільної ідеї.

Споруду планують встановити в сквері біля станції метро Захисників України. Детальна розробка Монументу, а саме його висота, маса, параметри, матеріали — знаходиться на стадії доопрацювання.

Загрузка…