В Харкові заарештували терористів аптек

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, розкрито серію підпалів мережі аптек.

фото інтернет

За словами начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, у травні 2016 року та листопаді 2017 року у Харкові невідомі тричі підпалювали аптеки однієї й тієї ж мережі. Загальна сума збитків, завданих пожежами, склала майже 325 тис грн.

Під час розслідування з’ясувалося, що перед підпалами хазяїну мережі погрожували і вимагали 1 млн. доларів США, у разі невиплати обітцяли знищити бізнес. Але до правоохоронців він звернувся лише після низки підпалів. Зловмисників викрили у грудні 2017 року. З’ясувалося, що організатором став колишній начальник охорони цієї ж мережі аптек, який після звільнення з посади таким чином вирішив заробити. Знайшов двох виконавців, які готували запальну суміш, підпалювали приміщення, а потім звітували ватажку.

Після затримання, Київський районний суд м. Харкова обрав організатору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 120 тис. грн. застави. Заплативши заставу та вийшовши на волю зловмисник став переховуватися від слідства та суду. Наразі його оголошено у розшук. Двох виконавців (41 та 42-річних чоловіків) правоохоронці затримали наприкінці лютого 2018 року.

Зловмисникам інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України (вимагання, поєднане з пошкодженням майна та погрозою насильством, вчинене за попередньою змовою групою осіб та умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вчинене групою осіб).

Загрузка…