В Харкові закликають протидіяти домашньому насильству

фото інтернет

«Чоловіки не лупцюють» — так називається інформаційна кампанія, яка закликає до протидії домашньому насильству. В першу чергу, кампанія спрямована на учасників антитерористичної операції, переселенців та тих, хто постраждав від військових дій. За словами засновника громадської ініціативи «Чоловіки проти домашнього насильства» Юрія Чумака, метою їхньої кампанії є саме попередження домашнього насильства, а не боротьба з його наслідками.

-У нас на сході відбувається війна. А в умовах війни завжди підвищується градус агресії та насильства. І дослідники міжнародного проекту «Подолаймо наслідки війни разом» прийшли до висновку, що саме задля того, щоб працювати на упередження таких випадків, треба працювати з чоловіками, — зазначив Юрій Чумак.

В рамках інформаційної кампанії був проведений флешмоб в соціальних мережах, вуличний театр на майдані Свободи, організовані круглі столи. Також активісти видали 800 інформаційних буклетів – в них є телефони служб та організацій, куди можна звернутися за психологічною допомогою.

Першим до акції «Чоловіки не лупцюють» долучилася Громадська рада при ХОГА. Також кампанію підтримують Департамент соціального захисту населення, Харківський обласний центр допомоги учасникам АТО, Управління патрульної поліції в Харківській області, Головне територіальне управління юстиції в Харківській області, громадські організації, переселенці та журналісти.

Як зазначив Юрій Чумак, незважаючи на те, що кампанія скоро закінчиться, вони й надалі працюватимуть з проблемою домашнього насильства.

Так, 24 травня стартує соціальний проект «Сімейні цінності», ініціаторами якого є патрульна поліція Харківської області. В рамках проекту будуть проведені зустрічі з батьками та дітьми.

-Головна мета – повернути поняття сімейних цінностей в кожну сім’ю. Тому що зараз є проблеми, багато розлучень. Вже немає такого поняття, як сім’я. Люди багато працюють та мало проводять часу зі своїми дітьми, — каже старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Андрій Сикаленко.

«Чоловіки проти домашнього насильства» — громадська ініціатива, мета якої — об’єднати небайдужих чоловіків проти домашнього насильства. Засновниками ініціативи «Чоловіки проти домашнього насильства» та інформаційної кампанії «Чоловіки не лупцюють», яка проходить з 19 березня до 31 травня 2018 р, виступили громадські активісти Юрій Чумак та Анатолій Чакубаш, які є учасниками міжнародного проекту «Подолаємо наслідки війни разом», що реалізується берлінською неурядовою організацією «DRA eV» та українською громадською організацією «Країна вільних людей».

Загрузка…