В ХОДА відзвітували про перебіг оздоровчої кампанії

В ХОДА відзвітували про перебіг оздоровчої кампанії
фото Insidernews

Станом на другий місяць літньої оздоровчої кампанії було охоплено майже 127 тисяч дітей. На території Харківської області в стаціонарних таборах на перших та других відпочинкових змінах перебували 8.5 тисяч дітей. У пришкільних наметових закладах відпочинку перебувало 83.5 тисяч дітей. Всього на території області працювало 711 закладів відпочинку, 710 з них вже закінчили роботу, окрім одного наметового табору.

За словами завідувача сектором з організації оздоровлення дітей Управління у справах молоді та спорту ХОДА Оксани Колодідєвої, у цьому році обласний бюджет шляхом проведення тендерних закупівель та електронних торгів придбав 7550 путівок до різних санаторних та оздоровчих закладів Харківської, Одеської та Запорізької області, а також Карпат. За рахунок коштів обласного бюджету путівки надаються батькам зі 100%-ю вартістю, що передбачено ст. 1 Закону України про оздоровлення та відпочинок дітей. Тобто безкоштовні путівки надаються дітям, які потребують особливої уваги та підтримки (діти-сироти, діти, що позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю та діти з багатодітних малозабезпечених сімей). Батьки сплачують лише вартість проїзду, якщо оздоровчий заклад знаходиться за межами області. На сьогодні вже 4240 дітей направлено на оздоровлення за рахунок бюджету. Продовжується оздоровлення дітей на узбережжях Чорного моря та в Карпатах в оксамитовий сезон.

Як відзначила Оксана Колодідєва, цього року набирають популярності пришкільні мовні табори з денним перебуванням, які дають змогу практикувати свої знання в галузі англійської, німецької, французької та іспанської мов.

Загрузка…