Як святкуватимуть Івана Купала у Скороводинівці

фото інтернет

У суботу, 7 липня, в селі Сковородинівка Харківської області відбудеться фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Купальські містерії з Варсавою» на території  Національного літературно-
меморіального музею Григорія Сковороди.

-Свято відроджує той обрядовий цикл, який у нас існував влітку, із сучасними ритмами, — зауважила Олена Рибка, зберігач фондів Обласного культурного закладу  «Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди».

Фестиваль  передбачає етнографічний, спортивний і танцювальний майданчики, на яких заплановані виступи солістів Великого Слобожанського ансамблю пісню та танцю, а також дитячих танцювальних колективів  від EuropeanFestival.

Усі бажаючі можуть спробувати себе у гончарному мистецтві та самостійно створити ліногравюри.

Діти також можуть прийняти участь у майстер-класах з виготовлення українських оберегів та побавитися на копицях з сіном.

Відкривається фестиваль ярмарком та майстер-класами о 12:00 і продовжиться музичним концертом на етнографічному майданчику о 14:00.

Завершиться свято етновечіркою з традиційним вогнищем, театралізованим шоу та конкурсом слобожанського віночка. Вхід безкоштовний.

Загрузка…