Велика політична реформа в Харкові

Сьогодні, 17 жовтня, біля приміщення Харківської обласної державної адміністрації відбулася акція на підтримку політичної реформи.

Велика політична реформа в Харкові
фото Insidernews

Представники різних політичних сил, громадських організацій та активісти зібралися з метою звернення до керівництва Харківської обласної адміністрації. Мітингувальники вимагали підтримати так звану Велику політичну реформу, а саме — прийняття у Верховній Раді трьох законопроектів: зміна виборчого законодавства, обмеження депутатської недоторканості та створення антикорупційного суду. Окрім того, харківський мітинг є частиною всеукраїнської акції, яка сьогодні також відбувається в інших містах України, серед яких є Києві. Там, під Верховної Радою зібралося найбільша кількість мітингувальників.

Як зазначила Олександра Щукіна, організаторка громадського руху «Чесно», в рамках акції було складене письмове звернення до депутатів обласної ради з тим, щоб вони підтримали ухвалення законопроектів. Особлива увага була зосереджена на виборчій реформі, яка передбачає встановлення пропорційної виборчої системи за відкритими списками. За словами лідера молодіжного руху партії «Самопоміч», Даніеля Солодчика, необхідність заміни виборчої системи зумовлена неефективністю нинішньої, мажоритарної. Так, громадських рухом «Чесно» було проведене дослідження, яке показало постійну відсутність депутатів-мажоритарників від Харківської області на засіданнях Верховної Ради. Більш того, аналіз продемонстрував, що більшість харківських мажоритарників не голосують за важливі законопроекти.

Політична акція зібрала представників таких політичних партій, як «Громадянська позиція», «Самопоміч», «Українське об’єднання патріотів» та «5.10». Всі вони закликали підтримати три законопроекти, що запропоновані партією «Рух нових сил», лідером якої є Михайло Саакашвілі. Окрім того, присутніми на акції було підписане звернення, яке вони передадуть до Харківської обласної адміністрації та Харківської обласної ради.

Загрузка…