Влада та громадськість обговорять екологічні проблеми Харківщини

фото інтернет

В Харкові відбудеться IV Всеукраїнській молодіжний форум взаємодії та розвитку. Цього разу  темою заходу обрана охорона навколишнього середовища та екологічна культура. Мета заходу – об’єднати зусилля харківської громадськості та представників влади для вирішення екологічних проблем міста.

-Наразі відсутня платформа для комунікації між громадськими організаціями, органами влади та органами місцевого самоуправління. Громадські організації мають свою думку щодо екологічного стану міста та області, свої пропозиції та інновації, але громадські організації діють досить розрізнено в цьому плані, — говорить Кирило Чікірякін, голова постійної комісії з питань охорони навколишнього середовища та екології міста Молодіжної ради при Харківському міському голові. – Цей Форум повинен стати фундаментом для створення єдиного кластеру.

Форум складається в декількох блоків. Перша частина буде присвячена виступам громадських організацій, які розкажуть про свої ініціативи. На другій частині відбудуться панельні дискусії, де представники влади та громадськості обговорять основні проблеми в сфері екології. Всього в рамках другого блоку організатори запланували 6 дискусій: раціональне поводження з відходами, енергоефективність, озеленення і збереження рекреаційних зон, екологічна освіта, поводження з тваринами та захист екологічних прав.

По закінченню Форуму учасники мають підписати резолюцію про співробітництво. Після цього громадські організації та представники влади домовляться про щомісячні зустрічі, які стануть основою для співпраці в сфері захистку навколишнього середовища.

Нагадаємо,що Форум відбудеться 27 квітня в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний університет» (електрокорпус). Початок о 15:00.

Загрузка…