Внесені зміни у фінансування сфери освіти в області — ХОДА

Необхідні кошти для покращення умов освіти виділені з обласного та державного бюджетів. Відповідне рішення депутати прийняли 1 березня в ході ХV сесії облради VII скликання.

фото

Для шкіл області придбають 80 сучасних кабінетів фізики, хімії, біології та географії (в тому числі 18 кабінетів — для закладів освіти м. Харкова). Також навчальні заклади отримають обладнання для проведення ЗНО з іноземної мови (для 432 аудиторій у 27 закладах освіти).

-Цього року вперше сертифікаційна робота з іноземної мови міститиме частину «Розуміння мови на слух (аудіювання)». Тому було прийнято рішення виділити кошти на відповідне облаштування кабінетів для ЗНО, — зазначила директор Департаменту освіти і науки ХОДА Лариса Карпова.

На оснащення опорних шкіл та Державного училища фізичної культури і спорту спортивними майданчиками та інвентарем спрямовано 11,5 млн грн.

Для освітніх закладів регіону придбають 11 шкільних автобусів. В Департаменті науки та освіти ХОДА пояснили, що сновна діяльність комунального закладу спрямована на надання туристичних послуг для дітей шкільного віку. Загалом на оновлення парку шкільних автобусів передбачено спрямувати 23,2 млн грн з обласного та місцевого бюджетів, а також освітньої субвенції.

Також виділять 6,8 млн грн з обласного бюджету на створення ресурсних кімнат та медіатек. За інформацією Департаменту науки та освіти ХОДА, цього року в закладах загальної середньої освіти регіону відкриють 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

Нагадаємо, у листопаді на базі Харківської ЗОШ №105 була відкрита перша ресурсна кімната в області, а в січні у Балаклійському районі відкрили перший в області інклюзивно-ресурсний центр.

Загрузка…