Харківська облрада виділила кошти на проект реконструкції Шарівського замку

На засіданні ХV сесії облради VII скликання депутати Харківської облради прийняли рішення виділити необхідні кошти на реалізацію заходів двох обласних програм.

фото інтернет

На 2018 рік у рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області передбачено виділення коштів на розробку історико-архітектурного опорного плану смт Шарівки та виготовлення облікової документації для занесення палацово-паркового комплексу «Садиба» у смт Шарівці до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович, зазначив, що перший крок на шляху до реконструкції цього пам’ятника національного значення — це приведення до ладу документації.

-Під час розробки документів фахівці проведуть необхідні інженерні, історичні, архітектурні дослідження пам’ятника та визначать першочергові роботи, які дозволять зберегти його до того моменту, коли тут будуть проведені комплексні роботи з реконструкції, — зазначив Михайло Рабінович.

Роботи можна буде почати якраз після розробки необхідної документації та виконання норм Закону України «Про охорону культурної спадщини». У рамках Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки заплановано виділення коштів.

Загрузка…