Волонтери «Станції Харків» підвели підсумки діяльності за рік

У медіа-центрі «Накіпєло» пройшла прес-конференція за участі учасників ГІ «Станція Харків» та їх партнерів з ООН. Координатори «станції» звітували про свою діяльність за 2016 рік, розказали про специфіку Харківського регіону, тощо.

фото insidernews

Громадська Ініціатива «Станція Харків», за словами представників організації, це об’єднання людей доброї волі задля ефективної допомоги внутрішньо переміщеним особам(ВПО). Під час прес-конференції,  волонтери розповіли про свій поточний проект, що вже добігає кінця – «Станція Регіон». Як повідомила координатор проекту Аліса Веневцева, тривалість проекту охоплює весь 2016 рік і проходила за підтримки ООН у справах біженців. Суть полягає у створенні мережі центрів по всій Харківщині для надання будь якої допомоги переселенцям.

-Нам би хотілося подякувати «Станції Харків» за їхню допомогу у 2016 році, — так почав конференцію Томас Фаустіні, голова польового офісу Управління верховного комісара ООН у справах біженців у Харкові. — Проект був направлений на  розширення доступу до інформації, юридичної, психосоціальної допомоги, допомоги з працевлаштуванням та реалізації ініціатив серед внутрішньо переміщених осіб.

Координатори проекту доповіли, що загалом по Харківщині у 2016 році було проведено 89 кіноклубів, 123 «жіночих» клубів – і це лише у рамках інформаційної кампанії з гендерних питань. Всього близько 1700 людей відвідали подібні заходи. Окремо розповіли про роботу мобільних бригад – кількість за рік становить 235 унікальних виїздів. Завдяки роботі мобільних груп експерти «Станції Регіон» надали більше 800 психологічних, 1500 юридичних та 3000 соціальних консультацій.

Також було виконано великий об’єм роботи з працевлаштування ВПО.  Проводилися живі та телефонні консультації, 79 тренінгів через які пройшло близько тисячі осіб, і була запущена гаряча лінія. Загальна кількість переселенців із зони АТО у Харківській області становить більше 200 тис. осіб. Серед основних проблем виділили певну байдужість місцевої влади щодо діяльності проекту, але в цьому напрямі вже є конкретні зрушення.

Проте, не дивлячись на результати, організатори проекту повідомили про припинення фінансування ООН у 2017 році. Це пов’язано зі зміною курсу діяльності комісаріату. Втім, активісти «Станції Харків» не полишатимуть своєї діяльності і працюватимуть знову у волонтерському полі.

Загрузка…