Харківщина опинилася у білому полоні

Харківщина опинилася у білому полоні

Підло, без оголошення війни, на Харківщину напав снігопад. Не дивлячись на плюсову температуру область та сам Харків вкрило шаром снігу до 20 см. Як повідомляють соцмережі на деяких дорогах області з’явилися затори, а у аеропорту повідомили про затримку окремих рейсів. На брифінгу з приводу негоди про ситуацію розповіли директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко та директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдесюк.

За наведеними ними даними через хуртовину та густий снігопад відключено 109 ліній електропередачі та 963 підстанції. Без електроенергії лишилося 39 876 абонентів, знеструмлено 112 населених пунктів, ще 34 постраждали частково. Без «світла» залишились 5 лікарень, 37 шкіл та 9 дитячих садочків області – котельні, що обслуговували їх теж припинили роботу. Але, це данні на ранок 25 грудня. Над проблемою цілодобово працюватимуть 49 аварійних бригад у складі 138 робітників. Усі проблеми Обленерго обіцяє вирішити на протязі доби. Звісно, у разі якщо снігопад припиниться сьогодні.

Колапс на дорогах теж обіцяють зупинити у найкоротші строки. Вже зараз на дорогах області працюють 272 робочих та 225 одиниць техніки з них 37 важкої.

Більшість заторів на дорогах чиновники пояснюють водіями вантажних фур, що чомусь й дотепер не «перевзулися» у зимову гуму. А щодо аеропорту, паніка й справді передчасна – жодного рейсу не відмінили. Деякі рейси трохи затримали, оскільки робітникам потрібен певний час для того, аби розчистити злітні смуги.

Синоптики обіцяють, що снігопад має припинитися біля 17.00. Тоді ж робітники почнуть працювати найбільш ефективно.

Загрузка…