Харківська облрада виділила кошти на допомогу школам та дітям-сиротам

фото інтернет

Під час пленарного засідання XVI сесії Харківської облради депутати розглянули зміни в обласному бюджеті.
З за 5 місяців поточного року до обласної державної адміністрації надійшло майже 5 тис. звернень щодо матеріальної допомоги.

— Ми повинні виділяти фінансову допомогу тим людям, які  цього потребують. Моя особиста ініціатива – цього року збільшити фінансування на надання матеріальної допомоги жителям Харківської області до 45 млн грн, — наголосила голова ХОДА Юлія Світлична.

Також внесли зміни до обласного бюджету та Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки. Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, видатки  на санаторно-курортне лікування окремих категорій громадян (осіб з інвалідністю, ветеранів тощо) збільшуються на загальну суму 2,9 млн грн.

Додатково з обласного бюджету необхідно виділити 3,2 млн грн. на на санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до І категорії.

В Департаменті науки і освіти ХОДА відзначили, що в рамках проекту «Нова українська школа» регіон отримав субвенцію в розмірі 54,8 млн грн для закупівлі сучасних меблів та мультимедійного забезпечення початкових шкіл. Також пайову участь з обласного бюджету виділять для обласних шкіл-інтернатів — 300 тис. грн.

— За нашими підрахунками, цим коштом десь на 60% буде забезпечено всі класи. Постановою Кабінету міністрів передбачено співфінансування з місцевих бюджетів, з бюджетів ОТГ, міст та районів області, — сказав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Крім того, передбачена субвенція на підготовку тренерів-педагогів і підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, та на здійснення підготовки або перепідготовки вчителів і тренерів Харківської академії неперервної освіти. На підготовку кадрів і її забезпечення планується виділити 18 млн 492 тис. грн.

— Два етапи навчання вже пройшли. Протягом наступних двох тижнів відбудеться останній етап підготовки. Навчанням вчителів займається Харківська академія неперервної освіти, — розповіла директор Департаменту науки і освіти ХОДА Лариса Карпова.

Також регіон отримав субвенцію з держбюджету на придбання ще 16 квартир в області для дітей-сиріт. За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, загальна сума субвенції  складає більш ніж 21,8 млн грн, решта суми державної субвенції повинна надійти та буде розподілена у другому півріччі 2018 року.

-Цим коштом буде придбано 16 квартир: у Малинівській ОТГ (1), Коломацькому (2), Близнюківському (4), Чугуївському (1), Лозівському (2), Шевченківському районах (4), місті Чугуїв (2). Також буде придбано 6 будинків для дитячих будинків сімейного типу в Дергачівському, Харківському, Кегичівському районах, у місті Лозова та Чкаловській ОТГ, — розповіла начальник Служби у справах дітей ХОДА Ольга Шевченко.

Як зазначив Анатолій Бабічев у 2018 році планують придбати 30 квартир та 5-7 житлових будинків для функціонування ДБСТ.

Загрузка…