Харківські феміністки говорили про пригноблених людей та політику

фото InsiderNews

Проблеми незахищених чи просто відмінних від більшості верств населення вже давно стали плідним полем роботи для правозахисників. В свою чергу акції протесту цих груп теж часто приваблюють увагу ЗМІ та суспільства. А іноді, як у випадку з ЛГБТ спільнотою, і «увагу» агресивних поборників традиційних цінностей та тих, хто просто боїться – розповсюдження гомосексуальних відносин може негативно вплинути на демографію.

На прес-конференції  присвяченій діяльності ГО ХЖО «Сфера» ці теми сплили декілька раз, причому навіть у політичному контексті. «Сфера» по суті є «лесбійсько-феміністською організацією» — що й написано на офіційному сайті спільноти. Лідер організації Анна Шаригіна розповіла про діяльність своєї громадської організації, що не дивлячись на малу кількість учасниць (всього їх вісім) з 2005 року активно пропагують фемінізм та борються за права ЛГБТ у Харкові. Одна з їх наймасовіших акцій — «Тиждень жіночої солідарності».

Але якось дивно прозвучали слова Анни відносно праворадикальних українських рухів.

— Вони зривають акції ЛГБТ та інших пригнічених верств населення… На передодні виборів це особливо небезпечно. Влада може використати ці організації проти своїх опонентів, — переконана засновниця «Сфери».

Враховуючи, що єдині проти чиїх «акцій» виступають українські праві, окрім ЛГБТ спільноти, це проросійські сили, останні і є пригніченими верствами населення. А якщо продовжити логічний ланцюжок, то і рейдери, що захоплюють землю та підприємства, і наркоторгівці – теж пригнічені верстви населення, що страждають від праворадикалів.

Загрузка…