ХАРКІВСЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ВИМАГАЮТЬ РЕАКЦІЇ КЕРІВНИЦТВА КРАЇНИ НА ПОБИТТЯ ПОЛІЦІЄЮ ЖІНОК В ПРИСУТНОСТІ ТЕРЕХОВА

Асоціація Підприємців торговельного центру «Барабашово» 21 серпня виступила із Заявою до Президента України, Кабінету міністрів, депутатського корпусу Верховної Ради України, керівників МВС, СБУ та Генеральної прокуратури України щодо взаємодії працівників Нацполіції з молодиками спортивної статури під час побиття учасників мирної акції протесту 20 серпня на території торговельного центру. Інцидент трапився в присутності першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Так, зокрема, підприємці зазначають: «Харків , на жаль, вже звик до свавілля міської влади, до повного нехтування прав підприємців з боку міського голови Геннадія Кернеса. За чотирнадцять років «царювання» Кернеса Харків перетворився на місто беззаконня, де міський голова має бесконтрольну можливість привласнити собі будь-який об‘єкт, використовуючи різноманітні схеми, у тому числі з утворенням комунальних підприємств, які майже всі є збитковими».

Причиною нападу на торговельний центр підприємці називають чергову спробу рейдерського захоплення ринку: «Відверте рейдерство стало вже «візитівкою» Харкова. Один з найбільших в Україні та Східній Європі торговельних центрів «Барабашово» на сьогодні є єдиним, який ще не потрапив в орбіту сімейної власності мера. Майже всі ринки міста належать пасинку Кернеса. Але у нас також є діти і ми хочемо передати їм сімейну справу, якої віддали роки життя. На ТЦ «Барабашово» є чисельні дінастії підприємців, ми працюємо разом зі своїми дітьми і не віддамо свій бізнес і джерело існування наших родин, не зважаючи на тиск і нахабність міської влади».

У заяві описується спроба ввести техніку на територію торговельного центру за присутності першого заступника міського голови Ігоря Терехова та близького отчення чинного мера Геннадія Кернеса: «Нас буквально знищують фізично. Мова йде про реальну загрозу нашому життю та здоров‘ю. Події, які відбулися на території ТЦ «Барабашово» 20 серпня цього року, тому підтвердження. Будівельна техніка під особистим наглядом першого заступника міського голови Ігоря Терехова прибула на «Барабашово». Це саме той Терехов, який був готовий переїхати нас бульдозерами при будівництві сумнозвісної дороги через «Барабашово». В цей раз чергову спробу рейдерського захвату Торговельного Центру супроводжували так звані ті тушки, серед яких були помічені і представники особистої охорони Геннадія Кернеса» .

Та, насамперед, підприємців обурюють спільні злагоджені дії поліції та «тітушок». Люди стверджують, що «вперше в істроії незалежної України представники Національної поліції України діяли як підручні тітушек. Замість охорони громадського порядку представники поліції Харківської області охороняли злочинні дії бандитів, які руйнували майно протягом тривалого часу. І це при тому, що поліції були надані відповідні документи, які свідчать про незаконність рішень Харківської міської ради щодо даної земельної ділянки, які наразі оскаржуються у суді. Саме від дій поліції тілесних ушкоджень зазнали жінки-підприємці».

В кінці Заяви підприємці закликають керівництво країни відреагувати на злочинні дії поліції, мерії та найманців. У разі відсутності реакції підприємці попереджають про рішучі дії аж до проведення акцій громадської непокори.

Нагадаємо, увечері 20 серпня більш ніж півтори сотні молодиків спробували силою захопити один із торговельних майданчиків «Барабашово». Після того, як підприємці та співробітники торговельного центру дали їм відсіч, на місце прибули кілька сотень правоохоронців, у тому числі поліцейські спецпідрозділи, які під керівництвом першого заступника міського голови Ігоря Терехова, начальника Московського райвідділу поліції Сергія Дводненка та інших керівників Нацполіції, перевищуючи свої повноваження, скоїли напад на підприємців та харків’ян, які знаходилися на місці події, жорстоко їх побили, знищили та пошкодили майно торговельного центру та особисте майно людей. Щонайменше з десяток людей зазнали побиття, з яких дві жінки потрапили до лікарні. За словами постраждалих, побиття вчинили саме поліцейські.

Загрузка…