Харків’ян навчатимуть медичній грамотності

В Харкові стартує соціальний проект «Медичний лікнеп». Його подробиці розповіли в прес-центрі «Kharkiv Today».

фото InsiderNews

В Харкові з 10 березня розпочинається всеукраїнський соціальний проект «Медичний лікнеп». Протягом декількох місяців всі бажаючі зможуть відвідати лекції на різні теми зі сфери медицини та охорони здоров’я. Перше заняття буде присвячене тому, як доглядати за «лежачим» хворим в домашніх умовах. Читати лекції та проводити майстер-класи будуть провідні спеціалісти в галузі медицини – це, як викладачі вищих навчальних закладів, так і практикуючі лікарі.

-«Медичний лікнеп» — це ліквідація безграмотності, а саме медичної, серед населення. Сьогодні за допомогою Інтернету можна дізнатися відповідь практично на будь-яке питання, але стосовно медицини та здоров’я інтернет – не найкращий помічник. Зараз є велика кількість інформації, але вона вся спутана. Тому було вирішено, що своїми силами зобов’язанні доносити інформацію до населення. Таким чином, я зібрала команду людей зі своїх колег, дійсно висококваліфікованих та досвідчених професіоналів, в абсолютно різних сферах – це офтальмолог, хірург, психолог, стоматолог, онколог, — розповіла Катерина Мішеніна, кандидатка медичних наук, засновниця проекту «Медичний лікнеп». – Спеціалісти будуть максимально повно розкривати ту або іншу патологію, розповідати про захворювання доступно та зрозуміло. Вони розкажуть, як впоратися з хворобою, які її симптоми, на що в першу чергу звернути увагу.

За словами Катерини Мішеніної, проект зараз реалізується в двох містах України – Києві та Харкові. Проте до «Медичного лікнепу» планують приєднатися інші міста, серед яких Суми, Полтава та ін. Сам проект розрахований на 2 місяці, але в разі активної участі та запиту від громадян, його продовжать.

Лекції проходитимуть 2 рази на місяць на базі прес-центру «Kharkiv Today». Вхід на заняття безкоштовний.

Загрузка…