Харків’янам, що захистили місто від сепаратизму, відкрили пам’ятну дошку

фото InsiderNews

Сьогодні День Свободи та Гідності. Безумовно, більшість українців пов’язують події Революції Гідності саме з Київським майданом. Але важливо пам’ятати, що боротьба за волю України відбувалася й у інших містах. І чи не найважливіше протистояння було саме у Харкові. Багато хто пророкував саме Харкову «лаври» головного міста окупаційних сил. Та ті, хто планував реалізувати у нашому місті «сєпарський» сценарій вкотре прорахувалися, а харків’яни вкотре довели – вони не просто українці, вони ще й сміливі та порядні люди.

Саме на честь харків’ян, що бились проти проросійських сил у 2014 році сьогодні було встановлено пам’ятну дошку у холі ХОДА. На відкритті були присутні учасники тих подій. Дехто дивувався – чому дошку встановили зсередини будівлі обласної адміністрації? Це режимний об’єкт і не кожен бажаючий зможе зайти туди просто так з вулиці. Пролунала думка, що ця дошка скоріше нагадування для представників обласної влади.

Також на відкриття дошки прийшли й представники духовенства. Вони освятили знак та помолилися поруч нього. Лунало багато хороших слів на адресу харківських майданівців та обласної влади, без дозволу якої подія б не відбулася.

Поруч з новим, щойно відкритим знаком, ще рік тому було встановлено майже ідентичний за дизайном. Його присвячено спец загону «Ягуар», що зачистив приміщення ХОДА від проросійських елементів у квітні 2014 року.

-Тут є певний символізм. Активна громадськість може дуже багато, але участь влади іноді просто необхідна, — каже голова Харківського осередку «Національного корпусу» Костянтин Немічев.

Він теж є учасником подій 2014 року. Суворі харківські «ультрас» та «правосеки»; письменники та художники; робітники та офісні клерки, праві та ліві: усі вони тоді врятували своє місто. Серед них не було місця політичним чи ідеологічним протистоянням. Тоді важливими були лише слова «Харків» та «Україна».

Загрузка…