Світлична: «5 років тому вийшли на Майдан перші учасники майбутньої Революції Гідності»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична дала коментар з нагоди Дня Гідності та Свободи. Вона зазначила, що шлях України до Європи, з якого протягом років незалежності намагалися сходити неодноразово, сьогодні став незворотнім. І це розуміють не тільки українці, але й світова спільнота. Замість пророкованого нам економічного занепаду — стабільне зростання обсягів виробництва та експорту до країн ЄС. А замість обіцяної втрати цікавості з боку міжнародних партнерів – приймаємо на Міжнародному економічному форумі в Харкові делегації 35 країн світу та 18 послів.

-Жити в цивілізованій країні. Йти однією дорогою зі світом і Європою. Повернути Україну до європейської родини. Це бачення майбутнього для себе й своєї країни, з яким 5 років тому вийшли на Майдан перші учасники майбутньої Революції Гідності. 5 років у масштабах історії – зовсім незначний проміжок часу. Проте сьогодні вже можемо говорити про зміни, які відбулися в Україні, — наголосила керівник області. — Маємо чинну Угоду про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Маємо «безвіз». Маємо підтримку європейської спільноти. Маємо перспективи. Йтимемо далі шляхом, визначеним Революцією Гідності. І саме ця незворотність обраного шляху є та буде кращою шаною Героям цієї Революції.

Також вона відмітила, що за  5 років, які минули, Україна здолала більший шлях до Європи, ніж за всі попередні роки незалежності разом.

Загрузка…