Харків’яни відвезли україномовну літературу на Луганщину

Цими вихідними волонтери з Харкова відвезли понад 100 кг україномовної літератури, зібраної зі всієї України, до міста Щастя в Луганській області.

Харків'яни відвезли україномовну літературу на Луганщину
фото Insidernews

Ще влітку представники НВР «Правий Сектор» Харківщина спільно з щастинськими активістами ГО «Культурна Фортеця» оголошували всеукраїнську акцію по збору україномовної літератури для освітніх закладів прифронтового міста. За цей час небайдужі мешканці країни та міста приносили та надсилали різноманітні книги. Серед жертводавців було навіть декілька харківських видавництв.

Напередодні Дня працівника освіти, 29 жовтня, активісти «Правого Сектора» разом з представником ГО “Альтернатива”, Артемом Фисуном, та членом волонтерської організації «Help army», Іваном Колєнкіним, здійснили освітню подорож на Луганщину.

Україномовну літературу було відвезено до дитячих садків «Зірочка» та «Івушка», двох міських бібліотек для дітей та дорослих, першої та другої загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів і щастинського професійного ліцею № 54. Частина літератури відправиться в дошкільні заклади району, як повідомляють волонтери. Інші ж книги покладуть початок ще одній бібліотеці в місті, організація якої стоятиме за ГО «Культурна Фортеця». Декілька книг було передано й до поліцейського відділку, в якому несуть службу земляки-харків’яни.

Завершальним етапом мандрівки стала лекція Артема Фисуна, який поділився досвідом організації роботи по вирішенню місцевих проблем та як правильно здійснювати моніторинг бюджетних видатків.

Активісти переконані, що дана поїздка не була останньою і невдовзі буде оголошено продовження всеукраїнської акції «Українська Книга для Щастя» з метою збору вже більш конкретних потреб в учбові заклади міста Щастя.

Загрузка…