Харків’яни взяли участь у традиційному покладанні квітів на Меморіалі слави

фото InsiderNews

Сьогодні, 8 травня, ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники АТО, волонтери, представники громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування взяли участь у традиційному покладанні квітів на Меморіалі слави в Лісопарку.

Голова ХОДА Юлія Світлична виступила з промовою, наголосивши, що сьогодні ми повинні відкинути всі політичні та ідеологічні моменти, які роз’єднують наше суспільство, адже головною метою тих часів було визволити рідну землю від ворога.

-Сьогодні Україна разом з Європою та всім світом відзначає День пам’яті та примирення. Ми вшановуємо мужність та відданість усіх тих, хто здобував перемогу в Другій світовій війні. І, тільки об’єднавшись, ми досягли перемоги. Тому будуймо майбутнє разом та єднаймося заради майбутнього, — сказала керівник області.

Також вона повідомила, що 8 та 9 травня в області відбудеться близько 1300 заходів, що присвячені Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 8 травня о 23:01 Харківщина долучиться до акції «Перша хвилина миру» — у цю мить буде запалено свічки пам’яті на згадку про тих, хто загинув у Другій світовій війні. Центральний обласний захід 9 травня відбудеться на меморіалі в смт Солоницівці Дергачівського району.

Загрузка…