Як отримати кошти на власний бізнес?

Сьогодні в Premier Palace Hotel Kharkiv відбувся форум на тему економічних можливостей для постраждалих від конфлікту на сході України.

Як отримати кошти на власний бізнес?
фото insidernews

Метою заходу була презентація результатів проекту “Економічні можливості постраждалим від конфлікту”. Ця програма через виділення гранту, покликана допомогти відкрити власний малий бізнес таким категоріям населення, як внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці, учасники АТО, члени приймаючих громад. Кошти, отримані в рамках грантової допомоги, повинні бути направлені на придбання обладнання, техніки чи створення робочих місць на підприємстві. Як зазначила Наталія Карбовська, директор проекту USAID “Економічні можливості постраждалим від конфлікту”, дана програма включала два основних компоненти — тренінговий курс та співпрацю з підприємствами, що вже діють. Перший напрямок включав проведення освітніх тренінгів з теми ведення бізнесу, юридичних консультацій, надання інформаційної підтримки. В рамках другого компоненту були оголошенні конкурси для підприємств, які через отримання грантової допомоги повинні створювати робочі місця для постраждалих внаслідок конфлікту на сході України.

Друга частина Форуму була присвячена презентації переможцями грантової програми своїх проектів. Завдяки фінансовій допомозі вони змогли відкрити власний бізнес, або покрити певні витрати для покращення роботи свого підприємства. Основна частина грантоотримувачів — це внутрішньо переміщені особи. Так, серед бізнес-проектів, які перемогли в проекті та вже успішно функціонують — відкриття перукарні, майстерні з випічки десертів, мовних інтерактивних курсів.

Проект USAID “Економічні можливості постраждалим від конфлікту” діє в Україні з 2016 року у шести областях України: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Харківській та Херсонській областях. Програма реалізується Українським жіночим фондом у партнерстві із регіональними організаціями. Однією з таких організацій виступає “Харківський обласний гендерний ресурсний центр” — Центр гендерної культури. На його базі також працює Центр підтримки мікробізнесу та навчання.

 

Загрузка…