Юлія Світлична привітала науковців Харківщини з професійним святом

Юлія Світлична привітала науковців Харківщини з професійним святом
фото соц сети

17 травня в Харківській обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня науки.

Вітаючи учасників заходу, голова ХОДА відзначила особливе місце харківських вчених у розвитку науки в Україні і наголосила на необхідності міцної державної підтримки галузі.

-Розвиток науки – це запорука інноваційного оновлення промислового комплексу, який формує економіку нашого регіону і країни взагалі. Саме наукові здобутки можуть забезпечити конкурентоспроможність регіону та нашу інтеграцію в європейський економічний простір, — зазначила Юлія Світлична.

Говорячи про підтримку науки на регіональному рівні, керівник області відзначила роботу зі створення кластерів та інших майданчиків для взаємодії наукових установ та підприємців, а також співпраці з іноземними колегами-науковцями.

-Створюємо умови, щоб науковці могли втілювати свої ідеї в життя, реалізувати їх в промисловості та зміцнювати таким чином економіку області та країни, — підкреслила Юлія Світлична. – Також заохочуємо науковців до подальшої роботи, запроваджуючи стипендії і премії як для молодих, так і для досвідчених вчених. Адже наука — це наше майбутнє.

Голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України Володимир Семиноженко, звертаючись до колег, підкреслив, що наука формує технологічний і гуманітарно-цивілізаційний простір країни та є запорукою сучасної розвинутої європейської держави.

-Україна має бути науковою країною. І Харків повинен стати лідером такої країни — як провідний науковий центр, який формує та забезпечує потенціал нашої конкурентоздатності. В нас для цього є всі умови. Є розуміння та підтримка з боку голови області Юлії Світличної, яка розуміє науковців і сприяє вирішенню їхніх проблем, — сказав Володимир Семиноженко.

Під час заходу були відзначені провідні та молоді науковці області, кращі студенти харківських вишів. Вони отримали відзнаки ХОДА, Національної академії наук України, дипломи студентам-переможцям XІІІ Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

Загрузка…