З гаслами та без квітів: в Харкові жінки виступили за свої права

В Міжнародний жіночий день в Харкові жителі міста вийшли на акцію за права жінок.

фото InsiderNews

В Харкові відбувся Марш Жіночої Солідарності – «Всі різні. Всі рівні». Жителі та гості міста 8 березня, в Міжнародний жіночий день, зібралися біля Пам’ятника закоханим для того, щоб пройти вулицями Харкова та заявити про рівний доступ жінок до прав людини.

-Як і 160 років тому жінки виходили на вулиці, щоб заявити про ті проблеми, які вони мали на той момент, ми в цьому році також організували таку акцію. Марш Жіночої Солідарності проходить в Харкові вже втретє і в цьому році ми говоримо про тілесність, про безпеку тіла та сексуальність, — каже Віра Чернигіна, одна зі співорганізаторок акції.

Учасники Маршу пройшли вулицями Жон Мироносиць та Сумською до Майдану Свободи, тримаючи плакати з гаслами «Моє тіло – моє діло», «Краса – в тілі, свобода – в дії, рівність – в праві», «Квіти – клумбам, жінкам – рівні можливості».

-В своєму житті я зіткнулася (не в своїй сім’ї, але випадки були серед кола моїх друзів) з несправедливим ставленням в сім’ях та між знайомими до жінок, їхніх прав, їхнього вибору поведінки. Також в мене є подруга, і по відношенню до неї було вчинене моральне, грубе насильство, і тому я тут, щоб підтримати її, — розповідає Аліна, одна з учасниць акції.

Марш Жіночої Солідарності є частиною щорічного освітнього проекту «Тиждень Жіночої Солідарності». Цього року тема ТЖС – «Жіноче тіло: різноманіття, сексуальність, безпека». Протягом місяця, з 2 по 30 березня, в Харкові проходить низка заходів, серед яких лекції, тренінги, дискусії та покази документальних фільмів.

Проект «Тиждень Жіночої Солідарності» реалізується громадською організацією «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» та іншими жінками Харкова за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Загрузка…