Знов за рибу гроші: борці за екологію не вгамовуються

Вже невідомо, яка за рахунком це пресконференція, присвячена “Смарагдовому джерелу”.

Як відомо, “Грінпіс місцевого розливу” хоче створити ландшафтний парк на території п’яти громад. Він розташовуватиметься на територіях Безлюдівської, Височанської, Мереф’янської, Південноміської і Харківської громад. Площа заповідної території сягне близько 7,5 тис. га.

Але проблема у тому, що любителі природи “прокинулися” пізніше ведмежої сплячки та стали “співати” про ландшафтний парк тільки тоді, коли газовидобувна компанія почала добувати корисні копалини. Ахметівська компанія “ДТЕК” отримала офіційний дозвіл від ХОДА на видобуток газу.

Тільки зараз активісти помітили, що на території Хорошівської площі є червонокнижні птахи та рослини, яких вбиває видобуток газу. 

— Мереф’янська рада надала дозвіл газовидобувної компанії для прокладення дороги до свердловини, а також простеляння трубопроводу, — розповіла Тетяна Осьмак, депутат мереф’янської міської ради, секретар робочої групи при Департаменті ХОДА.

Невгамовні хочуть, аби їм прямо зараз дозволили зробити ландшафтний парк. Але депутати — не Джини з пляшки: вони не можуть виконувати бажання за позовом серця. 

— Ми можемо вирішити бути парку чи ні лише на сесії Височанської селищної ради, — заявив Олег Тройно заступник селищного голови Височанської громади. 

Звісно, можна “врятувати” екологію та звести ландшафтний парк, але при цьому прийдеться сидіти морозними вечорами вдома без опалення. Адже без власного видобутку газу, українцям прийдеться платити нереальні ціни за блакитне паливо.

Загрузка…