4G в Україні буде працювати через G

В Києві пройшов перший тендер з продажу радіочастот для запуску зв'язку 4G.

фото інтернет

Торги тривали за частоти в діапазоні 2600 Мгц — це посилить покриття у місцях концентрації користувачів. Заявки подали найбільші компанії мереж зв’язку в Україні — Vodafone Україна, lifecel та Київстар. В підсумку бюджет країни поповниться на суму близько 2,456 длрд грн.

На наступному тендері на торги будуть виставлені частоти у діапазоні 1800 Мгц, який підтримується більшістю смартфонів та покриває не тільки великі міста, а й населені пункти та є найпопулярнішим діапазоном 4G. Таке покриття є розвотком технологій, яке почало з’являтися вісім років тому, та вже ця технологія працює у більшості країн. Згідно даних аналітичної компанії OpenSignal у 2016 – му році Україна посідала лише 66- е місце за швидкістю мобільного інтернету у світі.

Це надасть користувачам можливість отримати високошвидкісний доступ в інтернет, адже мережа 4G буде набагато краще справлятися з навантаженням, ніж 3G. А також це зможе стимулювати розвиток IT – сектору в Україні, що дозволить наздоганяти інші країни у цій сфері.

Загрузка…