«Адже бокс — не бійка, це спорт відважних і т.д.»

Чемпіонат Європи з боксу викликав безліч думок і суджень, і про політичні аспекти змагань.

"Адже бокс-не бійка, це спорт відважних і т.д. "
фото insidernews

Для України зараз, в час проведення антитерористичної операції, важливо не відділятися та не віддалятися від зовнішніх міжнародних відносин. Для нас особливо важливою є участь у наукових, культурних та інших заходах міжнародного рівня.
Важливо, адже ми, перш за все, самі не повинні зациклюватися на ситуації, а маємо працювати та разом розвивати нашу країну. Крім того, необхідно розвіяти міфи, які умисно поширюються з метою дискредитації нашої країни.
Першим щаблем на шляху розвіювання цих міфів стало проведення Євробачення у Києві. Тоді багато європейців, що відвідали захід, змогли зрозуміти, що ми не живемо війною, що Україна розвивається правильним шляхом. Проте, і тут скептики знайшли виправдання, мовляв, — Євробачення провели в столиці, бо в інших містах навіть немає що показати.
І ось тепер, нарешті й ми-харків’яни маємо змогу довести, що в інших містах не гірше. Ми можемо довести всій Європі, що ми не сіра зона і навіть не європейський окрайок. Ми можемо і повинні претендувати на краще!
Проведення чемпіонату Європи з боксу саме у нас — великий крок довіри. Приємно усвідомити, що нас не оминають. Не зважаючи на глибоку рану у вигляді антитерористичної операції, яка ще не загоїлася, Федерація боксу все ж довірила нам безпеку учасників та гостей.
Важливим є також той факт, що однією із країн-учасниць є Росія. Важливим, адже багато вболівальників, незважаючи на острахи, приїхали до Харкова. Ми повинні розуміти, що спорт, культура, наука — роздільні із політикою. Необхідно, не зважаючи на причиненний біль, навчитися абстрагуватися і розуміти, що не всі вороги, тим більше, коли говоримо про змагання — ми всі рівні, всі вболівальники, глядачі або учасники.
Маємо надію, що шлях становлення України на цьому не закінчиться і ми зможемо провести ще не один, не менш масштабний захід.
Ю. Михальська

Загрузка…