Акція-перфоманс до виборів Путіна в Харкові

фото InsiderNews

Незважаючи на заяву, яку розмістив голова Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в «Фейсбук», в якій зазначив, що громадяни РФ не будуть допущені до голосування на виборах, представники країни-агресора, більшість з яких виявилися людьми пенсійного віку, вирішили знехтувати цим рішенням і все ж спробували реалізувати свій громадський обов’язок.

Однак під Генконсульством РФ, окрім правоохоронців, на них чекала акція-перфоманс від представників націоналістичних організацій міста «Правого Сектора», «Свободи» та «Національного Корпусу». Перед входом в будівлю було розміщено труну з опудалом Путіна, навпроти якої лежала окровавлена карта РФ, а збоку фотографії війни, жертв та наслідків так званого «руського миру», який Російська Федерація влаштувала на окупованих територіях, а сьогодні вимагає від України належної організації виборчого процесу. Також активісти встановили намети, плакати з написами «Росія = війна», «Вибори на крові» тощо.

Деякі з виборців розверталися назад одразу після спілкування з представниками націоналістичних сил, дехто доходив до правоохоронців, які оточили Генконсульство, однак у відповідь лише отримували роз’яснення, що сьогодні в будівлю їх допущено не буде. Один громадянин похилого віку, одягнений у військовий мундир, після палких висловів активістам зауважив, що буде скаржитися новообраному президентові і звертатиметься у відповідні органи, щоб повернутися на свою батьківщину.

Загрузка…