АТОшники записали альбом дитячих казок.

На прес-конференції у «Накипело» активісти розповіли про унікальний проект

фото insidernews

Казки та війна речі на перший погляд не сумісні. Та бійці АТО ламають цей стереотип. Представники недитячої професії записали «дитячий» аудіо-альбом «Воїни АТО читають казки дітям». 18 казок начитаних нашими захисниками покликані не тільки розважити малечу. Цей проект покликаний наблизити українських дітей до своїх захисників.

Проект народився минулого року у одній із львівських кав’ярень. Та до його появи безпосереднє відношення має і харків’янка Олеся Котлярова. Вона брала учать у бойових діях у складі добробату «Айдар», зараз живе у Львові із своїм чоловіком, теж «айдарівцем».

-Спочатку мі не думали, що це серйозно. Але виявилось, що «казкову» ідею підтримує чимало ветеранів АТО. Ми записали диск, до якого увійшли 16 українських казок та дві карпатські легенди. Хочеться, аби діти слухали наші, українські казки українською мовою. У дитинстві батьки читали мені наші казки лише російською. Але навіщо перекладати?, — риторично запитує Олеся.

Харків – не перше місце у області де було презентовано аудіозбірку. Ще у січні презентація відбулася у Чугуєві. Туди прийшло чимало дітей та дорослих. Та у нашому обласному центрі слухачів зібралося небагато. Організатори звинувачують у цьому негоду, що лютувала у місті нещодавно.

Інший спікер прес-конференції Дмитро позивний «Бус» вважає, що даний проект допоможе дітям краще зрозуміти наших військових та ситуацію у країні загалом. «Бородатий чолов’яга з автоматом» одразу стає ближчим для дітей, коли читає їм казки, вважає він.

Активісти анонсують нові частини проекту. Бійців охочих розповісти дітям казки вистачає. Та й для них самих це своєрідна «казкотерапія».

На зараз аудіо файлів з диску у інтернеті ще немає, проте скоро це мають виправити.

Загрузка…