Боксери з трьох країн змагалися в Бабаях

Боксери з трьох країн змагалися в Бабаях
фото Insidernews

В селищі міського типу Бабаї Харківської області відбулася міжнародна матчева зустріч боксерів з трьох країн. На ринзі зустрілися спортсмени з Індонезії, Марокко та України. На заході були присутні представники влади, відомі боксери та організатори самого турніру.

-Я приємно здивований, що в такому маленькому селищі проводяться турнірі та змагання. У непростий для нашої країни час є такі люди, які допомагають та розвивають наш вид спорту та дають можливість цим юним спортсменам стати майбутніми олімпійськими чемпіонами та чемпіонами світу, — виступив з промовою Андрій Котельник, олімпійський чемпіон з боксу.

З метою популяризації спорту серед молоді, на показові змагання запросили учнів з місцевих шкіл. Зовсім скоро для них при Бабаївському будинку культури відкриють нову боксерську залу.

-Спортивний клуб «Карат» знаходиться в Харкові, два роки тому ми відкрили його в Безлюдівці, тепер такий же клуб ми обов’язково організуємо тут, в селищі Бабаї. Всі діти від 6 до 18 років у нас займаються безкоштовно, — каже Віталій Захаров, засновник спортивного клубу «Карат». – В тих випадках, коли у батьків немає можливості оплатити тренування їхній дітей, вони не повинні поневірятися по вулицям та займатися непотрібними речами. Тому всі тренуванні безкоштовні. Головне, щоб у дітей було бажання.

Перший набір до секції з боксу в Бабаях відкривається вже з 30 квітня. За словами Віталія Захарова, для тренувань голова селищної ради Олександр Мороз вже виділив приміщення, яке залишилось лише обладнати.

Міжнародна матчева зустріч з боксу відбувся завдяки спільним зусиллям спортивного клубу «Карат», Харківської обласної організації федерації боксу України та заслуженого тренера України з боксу Володимира Близнюка.

Всього в рамках турніру відбулося одинадцять поєдинків. У трьох з них збірна України здобула перемогу, і ще два бої закінчилися внічию. Всі боксери були нагороджені пам’ятними кубками.

Загрузка…