Чи затопить харків’ян навесні?

фото інтернет

Незначні виходи води можуть бути в Зміївському та Ізюмському районах, а також в населених пунктах Пісочин та Липці Харківського району. Про це повідомив заступник начальника відділу техногенно-екологічної безпеки та водних об’єктів Харківського обласного управління водних ресурсів Віктор Бойко.

В Харківській області рівень снігового покриву, порівняно з минулим роком, збільшився вдвічі. Незважаючи на це, під час повені очікується середній підйом води, який не повинен створити надзвичайну ситуацію.

-Встановлено, що снігові опади за останній тиждень збільшили водність на території області, тому довелося скорегувати режим роботи наших водних об’єктів з метою забезпечення нормальних пропусководних умов, — каже Віктор Бойко. – На сьогоднішній день сніговий покрив в два рази перевищив минулорічний, однак він близький до середніх показників багаторічних спостережень. Тому надзвичайної ситуації, яка, здавалося, могла б скластися, поки не прогнозується ні Гідрометцентром, ні нашими розрахунками при встановленні режимів роботи водних об’єктів.

Як зазначив В.Бойко, служби та об’єкти управління водних ресурсів знаходяться в повній готовності до пропуску весняної повені. За його словами, незначні виходи води можливі в Зміївському та Ізюмському районах, а також в смт. Пісочин та с. Липці Харківського району. Збільшення рівня води в цих населених пунктах не викличе затоплення.

Надзвичайна ситуація у зв’язку з повінню може виникнути за умови раптової зливи та одночасно різкого підвищення температури. Якщо ж ці фактори будуть відсутні, то повінь в Харківській області не досягне критичної позначки.

Загрузка…