«Чорний археолог» в Харкові

Новобаварський відділ Харківської місцевої прокуратури №2 спільно з Новобаварським ВП ГУ НП в області викрили 35-річного харків'янина, який в себе вдома зберігав цілий арсенал боєприпасів.

фото інтернет

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, до правоохоронців звернувся мешканець Новобоварського району та повідомив що рідний син погрожує йому вбивством, в них часто виникають конфлікти. Повідомив, що нащадок захоплюється мисливством та має рушницю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством). З метою перевірки обставин заяви за санкцією суду правоохоронці провели обшук у квартирі сина, та, окрім зареєстрованої рушниці, виявили цілий арсенал. Виявилося, що чоловік колекціонував боєприпаси часів Другої світової війни. За попередніми даними, він був так званим чорним археологом. У квартирі знайшли майже 700 патронів калібру 7,62 мм, сипучу речовину, схожу на порох, предмети, подібні до частини гранат Ф-1 та РГД-5, піротехнічні засоби, сигнальні патрони тощо. Небезпечні знахідки вилучили та направили на експертизу.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо оголошення про підозру.

Загрузка…