Нові можливості та фінансування з обласного бюджету Нововодолазького району

Керівник області Юлія Світлична під час робочої поїздки до Нової Водолаги повідомила, що у 2018 році фінансування з обласного бюджету отримають близько 20 об’єктів Нововодолажчини.

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична зустрілась з господарським активом району та представила нового голову РДА Романа Мерзлікіна, а також розповіла про можливості, які отримав регіон та кожен населений пункт завдяки бюджетній децентралізації.

-Місцеві бюджети зросли в рази, і нарешті цим коштом ми змогли розпочати капітальні ремонти та будівництво об’єктів соціальної інфраструктури, охорони здоров’я, культури, спорту, ремонти доріг та інфраструктурних й інженерних мереж. Результат децентралізації мають відчути люди в кожному населеному пункті. Саме на цьому наголошує Президент України і Кабінет міністрів України, — наголосила керівник області.

Фінансування місцевих громад та розвиток району в 2018 році зростатиме.

-Ми будемо співфінансувати проведення робіт на більше ніж 20 об’єктах у Нововодолазькому районі. Впроваджуємо реформу сільської медицини, ініційовану Президентом України, і цього року збудуємо тут 3 нові сільські амбулаторії, будемо ремонтувати районну лікарню. Закладаємо 8 млн грн для того, щоб розпочати роботи зі створення дитячого садку в Старовірівці, також виділяємо 50% необхідного фінансування на придбання нового шкільного автобуса тощо, — повідомила Юлія Світлична

Також керівник області представила нового голову Нововодолазької районної державної адміністрації Романа Мерзлікіна та зазначила, що його основним завданням буде спілкування з людьми та вирішення нагальних проблем.

-Децентралізація та об’єднання громад – це єдиний шанс розбудови на місцях. Особливої уваги потребує реформа галузі охорони здоров’я. Зміни потрібні в галузях освіти, культури, спорту, сфері надання соціальних послуг, — сказав Роман Мерзлікін.

Він позначив приорітети своєї роботи. Одним з цих приорітетів назвав ремонт доріг та наголосив, що у цьому питанні розраховує на підтримку Юлії Світличної.

Загрузка…