Для абітурієнтів при здачі ЗНО створять особливі умови

Абітурієнт, який потребує створення спеціальних умов під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання, повинен надати спеціальну медичну довідку. Про це розповіла під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Status Quo» Наталія Русанова, заступниця директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

фото InsiderNews

Починаючи з цього року зовнішнє незалежне оцінювання буде мати декілька особливостей. Одна з них стосується людей з вадами слуху чи зору, для яких під час проходження тестування створять спеціальні умови.

-Для осіб з порушеннями слуху цьогоріч додана ще одна умова – це можливість отримати в друкованій формі тексти до завдань з аудіювання. Тобто, якщо особа з порушенням слуху обирає іноземну мову (а з цього року у складі завдань ЗНО з іноземної мови є аудіювання), то текст їй буде наданий у друкованій формі, — розповіла Наталія Русанова. – І друге. Особи з порушенням зору мають можливість вже у 2018 році під час проходження ЗНО виконувати завдання, надруковані шрифтом Брайля. Ми лише апробуємо цей варіант, та разом з тим, у 2018 році такі предмети, як «українська мова та література», «історія України» та «математика» будуть надруковані шрифтом Брайля для тих осіб, які цього вимагатимуть.

Абітурієнти, що мають вади зору чи слуху, мають підтвердити свою хворобу спеціальною медичною довідкою. За словами спікера, всю детальну інформацію можна знайти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

-Особа, яка планує брати участь у ЗНО та потребує адаптації процедур тестування, повинна мати до комплекту реєстраційних документів ще й відповідний медичний висновок. Це нова форма медичного документу відповідної форми – 0863О. Зразок цієї форми є на сайті Українського центру, — зазначила Н.Русанова.

Нагадаємо, що реєстрація на ЗНО триває з 6 лютого 2018 року по 19 березня 2018 року. Також після проходження реєстрація абітурієнт має можливість внести зміни до своїх даних до 2 квітня 2018 року.

Загрузка…