Для харківських «бляхерів» можуть відкрити додаткові митні пункти

фото InsiderNews

Галас навколо так званих «євробляхерів» не вщухає. Закони №8487 та №8488 про розмитнення автомобілів на іноземних номерах, що мали б стати певним компромісом між владою та «бляхерами» викликають багато питань. Саме на них і відповідав в.о. начальника Харківської митниці ДФС Андрій Танцеров. У цьому йому допомагав голова ради ГО «Бюро добрих справ» Олексій Кусов. Його організація відстоює права «євробляхерів», а сам Олексій – колишній член скандально відомого ГО «Автоєвросила». Разом вони провели прес-конференцію в медіа-центрі «Kharkiv TODAY».

Власники не авто на іноземних номерах зможуть легалізувати їх за пільговими розцінками протягом 60 діб після вступу закону в силу за 50% від стандартної вартості розмитнення. Ті хто розмитнить їх у наступні після двох місяців 30 діб матимуть знижку у 30%. Ті ж хто розмитнить свою «євробляху» у наступні 60 днів мають сплатити за новим законом податки у повному обсязі. У іншому випадку штраф за не розмитнене авто сягатиме аж до суми у 178 000 гривень!

У ДФС запевняють, що жодних проблем із цією процедурою виникнути не має. Усі митні пункти готові до «нашестя» нерозмитнених авто. Для цієї процедури не потрібно буде викликати іноземного резидента на якого оформлене авто. Достатньо мати при собі документи, що свідчать про передачу прав власності на авто. Також фіскальники попереджають: надати «липові» дані про вартість авто не вийде – митниця сама здатна оцінити реальну вартість автівки. Також Андрій Танцеров зазначає: немає значення де прописаний власник авто, навіть львів’яни за потреби зможуть розмитнити авто на Харківщині і навпаки. Але є й обмеження – «не більше одного авто на одні руки». Тобто одна людина зможе розмитнити за пільговими розцінками лише одне авто.

Цікаво, що «добровільний штраф» у 8 500 гривень окремо вносити не потрібно. Його автоматично включать у ціну розмитнення. Та це, так само як і пільгові терміни розмитнення стосується лише тих автолюбителів, хто не встиг розмитнити своє авто до початку дії закону. На сьогодні у нашій області можливістю легально зекономити на розмитнені скористалися лише 74 власники автівок. Але у ДФС запевняють, що вже скоро на митні пункти очікує справжній потік «євроблях». За день митні пункти нашої області зможуть пропускати до 100 автівок. Але за потреби обіцяють відкрити додаткові пункти.

Загрузка…