Голова ХОДА ознайомилася з ходом ремонтних робіт в обласній лікарні для чорнобильців

фото інтернет

Сьогодні, 14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС голова ХОДА Юлія Світлична відвідала Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення та ознайомилася з ходом ремонтних робіт.

— У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ми приходимо до людей не з пустими обіцянками, а з реальними справами, — підкреслила Юлія Світлична. — 35 років ця лікарня не бачила ремонту. Сьогодні вже відремонтовано дах, інженерні комунікації, на завершальному етапі — діагностичне, фізіотерапевтичне, реанімаційне та операційне відділення. Замінюються вікна й санвузли. Ми й надалі виділятимемо кошти, щоб комплексно підійти до ремонту цієї лікарні – адже це питання не тільки соціальних гарантій, це питання справедливості.

Юлія Світлична подякувала чорнобильцям за активну співпрацю з ХОДА, зокрема, й щодо проведення ремонту в диспансерірадіаційного захисту, а також передала лікарні новітнє медичне обладнання.

В.о. головного лікаря Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова розповіла, що з надходженням обладнання було вкрай складно. Досі працювали на апаратурі, яка й морально, і фізично застаріла — 1970-80-х років випуску. Сьогодні лікарня отримала новий апарат УЗД і відеофіброгастроколоноскоп.

Голова ХОДА зауважила, що в цілому на Харківщині багато уваги приділяється відновленню та будівництву комплексівта лікарень. Паралельно з ремонтами оснащують заклади устаткуванням та обладнанням – новим, сучасним, щоб лікарі мали нормальні умови для діагностики та лікування пацієнтів.

Загрузка…