Голова ХОДА звернулась до Прем’єр-міністра України з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні

фото інтернет

18 квітня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з головами обласних державних адміністрацій. Про це повідомили в прес-службі ХОДА. Прем’єр-міністр України зосередив увагу керівників регіонів на підтримці реалізації урядових програм на місцях. Найбільшу увагу було приділено п`яти  знаковим питанням — розвитку сфер освіти та охорони здоров’я, реалізації програми «Доступні ліки», урядових програм з підтримки бізнесу, а також розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації.

Під час наради Юлія Світлична звернулась до прем’єр-міністра з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні. Одним з таких проектів є  будівництво Харківської обласної філармонії. Мова йшла про необхідність прискорити виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку.

— Роботи ведуться максимальними темпами. Тому важливо прискорити видачу розпорядження про фінансування з ДФРР на цей рік, яке вже пройшло погодження в усіх комісіях, — відзначила голова ХОДА.

Також керівник Харківської області порушила питання завантаження замовленнями державних промислових підприємств регіону.

-Держава багато зробила, щоб завантажити харківські заводи. Промислове виробництво в області зростає вже третій рік поспіль – починаючи з лютого 2016-го. Подальші резерви бачимо у розвитку суміжних виробництв, що дозволить додатково завантажити провідні підприємства області, — відзначила голова ХОДА.

За словами Юлії Світличної, активне залучення державних промислових підприємств до програм модернізації у ключових галузях економіки України дозволить забезпечити подальше зростання виробництва на Харківщині не менш, ніж на 5%, та створити додатково не менше 3 тисяч нових робочих місць.

Володимир Гройсман запевнив Юлію Світличну, що для вирішення порушених питань область отримає урядову підтримку.

Загрузка…