Гройсман: «Воєнний стан можуть скасувати достроково»

фото інтернет

Галас та спекуляції навколо воєнного стану можуть несподівано обірватися. Як повідомляє ukrinform.ua, на зустрічі зі ЗМІ, п’ятого грудня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не виключає можливості припинення воєнного стану у 2018 році.

— Якщо ми не будемо відчувати жодних загроз, то ніякого продовження воєнного стану не буде. Також, якщо ситуація нормалізується, то можливо розглядати й дострокове припинити воєнного стану. Але я глибоко переконаний в тому, що Президент як Верховний головнокомандувач з урахуванням тієї інформації, яка у нього буде, прийме необхідне рішення, — сказав голова уряду.

Також він заявив, якщо влада не відчуватиме загроз українській державності, то ніхто не продовжуватиме воєнний стан. А саме  його введення він назвав «превентивними заходами».

Нагадаємо, у зав’язку з актом агресії РФ у Керченській протоці Верховна рада прийняла закон, що затвердив указ Президента про воєнний стан. Указ торкається 10 областей України, що знаходяться на кордоні з Росією, квазіреспублікою «ПМР» або мають вихід до моря.

Загрузка…