«Гуртом и батька легше бити…»

15 харківських громадських організацій об’єднались у коаліцію

фото insidernews

Про коаліцію харківських ГОшників почали говорити ще з початку квітня. Її ініціатори відверто зізнаються, що надихнулись «Реанімаційним Пакетом Реформ» — союзу ГО створеного у Києві. Так само як і столичні колеги вони планують у майбутньому вийти за межі області. І так само розраховують на смачні грантові вливання із ЄС та Північної Америки.

Нове між організаційне утворення отримало назву «Харківська Реформаторська Коаліція». До нього входять 15 різних харківських ГО. У майбутньому планується залучати нових. Але стати членом ХРК не просто! Спочатку потрібно пройти асоціацію, пройти випробний термін, а вже потім, якщо більшість організацій підтримають кандидатуру, стати членом ХРК. Та поодиноким громадським діячам влитися у ряди коаліції буде простіше.

— Одна з основних особливостей нашого утворення – у нас зібрані ГО що працюють за різними напрямками та методами. Наприклад, «Асоціація Приватних Підприємців (АПП)» уміє домовлятися. А наш «Антикорупційний Центр» може досить відчутно давити на чиновників жорсткішими методами. Гуртом ми зможемо охопити у десятки разів більше коло питань та проблем. Зможемо оптимізувати нашу роботу, — упевнений  Дмитро Булах. Саме він уперше офіційно висловив намір про об’єднання ГО Харківщини.

Також Дмитро поскаржився, що поки що соціальна активність у Харкові та області не надто активна. Більш того її рівень значно нижче загальноукраїнського. Але учасники коаліції мають на меті це виправити.

Насправді Дмитро чи то лукавить, чи просто «стимулює» харків’ян. Саме по собі створення ХРК ознака того, що Харківські активісти ступають на нову сходинку своєї «еволюції». А маючи у коаліціянтах такого майстра вибивати гранти як Олександр Чумак (голова АПП) взагалі можна замахнутися на щось іще більше…

Загрузка…