Куп’янського поліціянта оставили на посаді далі приймати хабарі

14 липня 2018 року інспектор Куп’янського відділу поліції Ігор Ківшар вимагав близько 8 тисяч гривень у підприємця за безперешкодний проїзд його вантажівки територією Куп’янського району.

Поліцейський погрожував підприємцю, який здійснював перевезення продуктів харчування, позбавленням товару, транспортного засобу й документів. Також інспектор Куп’янського відділу поліції залякував безпідставним притягненням до адміністративної відповідальності за формальні або вигадані правопорушення, розповідає потерпілий. Підприємець стверджує, що Ківшар вимагав у нього близько 300 доларів за кожний проїзд територією Куп’янського району. Потерпілий зізнається: злякався негативних наслідків для свого бізнесу, тож був вимушений погодитися на протиправні дії поліцейського. Згодом підприємець звернувся до правоохоронних органів та зауважив, що інспектор неодноразово вимагав гроші та кожного разу намагався підняти вартість «безперешкодного» проїзду. Ківшару оголосили підозру за ч.3 ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою. Стаття карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд ухвалив клопотання слідчого прокуратури Харківської області на здійснення обшуку житла правоохоронця. Під час обшуку слідчий вилучив грошові кошти в розмірі близько 60 тисяч гривень. Також досудовим розслідуванням було встановлено факт, щодо підробки протоколу про адміністративне правопорушення інспектором Куп’янського відділу поліції. Ківшара відправили під домашній арешт та відсторонили від служби, але чоловік не виконував покладені на нього процесуальні обов’язки. Тож суддя Червонозаводського райсуду В’ячеслав Гребенюк обрав запобіжний захід – тримання під вартою або внесення застави. Чоловік вніс заставу в розмірі майже 400 тисяч гривень. Згодом Ківшару повернули заставу та скасували ухвалу про відсторонення від служби.

Наразі справу розглядає Куп’янський міськрайонний суд. Потерпілий коментує, що Ігор Ківшар й досі продовжує обіймати посаду інспектора в Куп’янському відділі поліції так і не отримавши належного покарання.

Загрузка…