Мільйонщиця з Близнюків…

Чи може краще було б сказати щось інше, але нічого цензурного чи біля культурного на язик не приходить. Але все по порядку.

Почнемо зі знайомства з «миловидною», але трошки помурзаною життям дамою. Пані Бачек Ірина Анатольївна 19… якогось року народження, жила, навчалась, розважалась та якось раптом залетіла пані до хлібного місця на держслужбі. Свій зоряний час пані Ірина побачила після широкомасштабного вторгнення російських військ до України. Їй вдалося очолити регіональну лабораторію ветеринарної медицини, якій підпорядковані всі лабораторії на ринках міста та області. Скільки там грошей кожен день крутиться можна тільки уявити, та й то в чарівній казці про підземну печеру Алі Баби.

Чому ми заговорили про гроші?! Все прозоро до огиди. Після першого матеріалу, що вийшов на Insidernews нам стало відомо, що до поліції звернулися харків’яни с заявою про те що вони отруїлися продуктами придбаними на ринку. Десять днів декілька сімей валялися з нудотою, блюванням та діареєю, після того як скуштували кров’яну ковбаску. Саме про таку ковбасу, та інші продукти домашнього виготовлення ми говорили в відео сюжеті. Саме лабораторії підпорядковані пані Бачек І.А.  повинні приймати заходи для не потрапляння цього непотрібу на прилавок та у шлунки громадян. До речі, поліція розпочала кримінальне провадження за вказаними фактами. Їм ще доведеться розібратися хто кому, за що та скільки…

Поки що розповімо про то що стало відомо нам, про то що коїться з безпекою харчових продуктів, та збагаченням чиновників від ветеринарної медицини.

Три місяці пані Ірина керує лабораторією, три місяці в неї пішло на повний розвал роботи. Чому?! Ну по-перше, вона не має жодного стосунку до ветеринарії. По-друге, в пані Ірини немає жодного дня досвіду керівної роботи. По-третє, мабуть саме важливе, з лабораторіями коїться «якась фігня», фінансова «фігня».

Кожного місяця в маленькому будиночку за забором регіональної лабораторії бухгалтера начисляють премії за видатні успіхі в роботі вузькому кругу довірених осіб. Нема нічого цікавого, якби не одно але. Всі ці начисленні гроші повертаються в конверті до керівництва цього державного закладу.

Кожна туша м’яса котра потрапляє в роздрібну торгівлю повинна пройти ветеринарну експертизу, яка коштує, офіційно, 77 гривень за яловичину, та 89 гривень за свинину. Отруєні громадяни, після того як прийшли в себе, пішли до торгуючих на ринку. Посеред іншого їм було сказано, що кожен шматочок м’яса проходить експертизу, та ще вони платять в лабораторію 250-300 гривень за це. Питання до «знатоків» — Де гроші?!

Адже самі торговці кажуть, що до лабораторій центрального та кінного ринку кожен день приїздить жіночка, яка заходить з маленькою та худенькою сумочкою, а виходить коли сумочка пухне, мабуть «з голодухи». Можна тільки додати, що за один день на кожному з двох ринків «оформлюється» експертиза 100-120 туш домашньої худоби. Тож за три місяці пані Ірина просто повинна була стати мільйонщицею.

Але все мабуть мало, чи може щось з того що вона розповідає в узькому колі є правдою?  А вона каже, що «справно» платить правоохоронцям за те щоб її не чіпали.

Є ще декілька фактів, які можуть свідчити про зловживання пані Ірини. Наприклад, дуже й дуже цікаво що ж там відбувається з паном Федяй А.В. 1987 року народження. Цей персонаж працює на кінному ринку в лабораторії на посаді санітара, але виконує «обов’язки» митаря. Крім того, пані Ірина як може приховує його присутність на ринку від військових та територіальних центрів комплектування. Вона навіть викреслила дані про Федяй А.В. зі списків працівників підприємства, які були подані до центру комплектування.

Досить дивно дивитися на деякі параметри її праці. Наприклад, за три місяці на двох ринках не виписано жодного штрафу, не складено жодного протоколу про наявні порушення. Перевірки які вони проводять, дуже нагадують секс наодинці, бо перевіряють вони самі себе.

Наше розслідування діяльності лабораторій ветеринарної медицини на ринках триває. Далі буде.

Загрузка…