«МуРа» на міжнародній арені

СБУ ініціює заборону Марін Ле Пен на в’їзд до України, але дозволяє прокремлівським холуям їздити по світу і агітувати проти України

фото интернет

Заява кандидата у президенти Франції від ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен про законність анексії Криму викликала багато пересудів, суджень, заяв. Таку свою позицію Марін Ле Пен мотивувала тим, що що у неї своя позиція щодо Криму, яка не збігається ні з точкою зору США, ні з думкою Європейської Унії.

 -Я абсолютно не вірю в незаконну анексію. Був референдум, мешканці Криму хотіли приєднатися до Росії. Я не бачу підстав ставити під сумнів цей референдум», – заявила вона в інтерв’ю французькій телекомпанії BFMTV, а також Радіо Монте-Карло.

Звичайно, що Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення, адже дії Росії, держави-агресора, були рішуче засуджені усіма цивілізованими країнами світу, що підтверджується Резолюціями Генеральної асамблеї ООН 2014 та 2016 років, а також численними рішеннями та документами ЄС, НАТО, Ради Європи. Санкції проти Росії, в тому числі, накладені і самою Францією. Крім того, Франція є учасник Будапештського меморандуму 1994 року і держава-ініціатор Нормандського процесу. Беручи до уваги те, що авторитетне видання Блумберг стверджує, що наступним президентом Франції стане лідер французьких націоналістів Марін Ле Пен, то така позиція можливого майбутнього державного діяча найвищого рівня є викликом для України.

Позицію кандидата на найвищу державну посаду Франції деякі видання пояснюють тим, що Марін Ле Пен має давні зв’язки із Росією, відкрито захоплюється Володимиром Путіним, є частим гостем в Кремлі й Державній Думі. В 2014 році Марін відкрито визнала референдум в Криму, а Росія публічно профінансувала через російський банк в Чехії її партію на 9 млн євро. Але і зараз Марін Ле Пен потребує грошей, оскільки, як повідомляють ЗМІ, їй невистачає 6 мільйонів ЄВРО на президентську кампанію, яка призначена на квітень 2017 року. То ж не дивно, що Ле Пен відпрацьовує 30 срібняків від Путіна. Але як політик, заява Ле Пен не може базуватись лише на пропагандистській позиції Російської Федерації. Її позиція за логікою повинна опиратись не тільки на одне джерело тверджень. І таке джерело знайшлось.

Вадим Рабінович в перший день нового року в «Суб’єктивних ітогах» повідомив :

-… я бил щас во Франціі, ми с Мураєвим там просідєлі день с Марін Ле Пен разгаварівалі. Она вообще нє знаєт нічєво про Украіну, і нікто із наших діпломатов нє пріходіт, нє об’ясняєт, нічего нє проісходіт..

І дійсно, як повідомив NewsOne в новинах, лідери партії «За життя» Євген Мураєв та Вадим Рабинович (тандем МуРа) 8 грудня минулого року зустрілися в Парижі з кандидатом в президенти Франції, головою партії «Національний фронт», а також французькими парламентаріями. В соцмережах є і відео цієї зустрічі. Як зазначалось, під час зустрічі обговорювалися питання миру на Донбасі та проведення в Брюсселі парламентських слухань щодо корупції.

Проте, знаючи позицію тандему МуРа (Мураєв+Рабінович) щодо Криму і Донбасу, можна не дивуватись, і позиції Марін Ле Пен. Депутат Верховної Ради, колишній член Партії Регіонів і «Опозиційного блоку» Євген Мураєв неодноразово публічно відмовлявся визнавати те, що на Донбасі воюють російські війська, а Крим анексований Росією. Більше того, Мураєв стверджував, що на Донбасі воюють американські солдати, які начебто воюють на стороні України із самого початку збройного конфлікту і фактично іменно американці звільнили Маріуполь.

-Я счітаю, што в странє ідьот гражданская война. Украінской власті помогают Соєдіньонниє Штати, а непрізнаним рєспублікам помогаєт Росія… — заявляв Мураєв в ефірі одного із українських телеканалів. Власне токої ж позиції притримується і Кремль.

Навряд чи на зустрічі з Ле Пен тандем МуРа змінив свою позицію. Але виходить, що МуРа утверджують позицію Кремля в особі Марін, але вже зі сторони українського політикуму.

Як відомо, у зв’язку з заявою французького політика щодо анексії Росією Криму, Служба безпеки України направила до Міністерства закордонних справ України листа для погодження заборони на в’їзд до України Марін Ле Пен. Проте, з Марін Ле Пен все зрозуміло. Відпрацьовує гроші, які платить Кремль.

Цікаво інше… За ті ж самі твердження тандем МуРа ніхто не позбавляє жодних прав. Мураєв, як народний депутат, має дипломатичний паспорт з яким їздить по світу і агітує проти України на користь ворога… Рабінович? Та те ж саме… І СБУ щось мовчить…

Після зустрічі в Парижі Євген Мураєв у своєму інтерв’ю назвав Україну «вороватим сосєдом», проте не уточнив у кого Україна «сосед» і що вкрала не назвав. І говорить людина, яка  відповідно електронної декларації тримає 18,5 млн. гривен, 2 млн доларів и 1 млн евро готівкою. Для чого такі суми в готівці і для чого, теж не згадав.

Загрузка…