На придбання транспорту для людей з інвалідністю виділено 30 млн

фото интернет

Закупка транспорту передбачена програмою перевезення людей з інвалідністю для реалізації прав інвалідів і їх транспортної доступності. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час засідання парламенту, — передає інформаційне агентство УНІАН.

Кабінет Міністрів України виділив 30 млн грн на виконання програми перевезення людей з інвалідністю для реалізації прав інвалідів і їх транспортної доступності. За словами Андрія Реви, програма є пілотним проектом з придбання автомобілів та їхньої передачі територіальним громадам. Так, транспортні засоби отримають ті громади, в яких місцева влада прийме рішення про створення служби перевезень та виділення коштів з місцевого бюджету.

Міністр також зазначив, що програма перевезень людей з інвалідністю необхідна для усунення перешкод у життєдіяльності та реалізації прав цієї категорії населення, особливо для людей на візках.

Пізніше, 14 березня, Кабмін ухвалив низку постанов, покликаних збільшити якість життя людей з інвалідністю. Так, уряд збільшив граничну суму на реабілітацію дітей з інвалідністю II та III групи з 9 тисяч гривень до 17 та 25 тисяч гривень відповідно. Для дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування гранична сума послуг збільшилася на 50%.

Також Кабмін розширив забезпечення засобами реабілітації учасників АТО. Тепер у бійців АТО є можливість отримати компенсацію на придбання в торговельних мережах деяких засобів реабілітації для скорочення процедури їхньої покупки.

Окрім того, уряд збільшив фінансування програми із забезпечення людей з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами до близько 1,63 млрд грн.

Загрузка…