На Харківщині підвели підсумки воєнного стану

фото InsiderNews

Воєнний стан скінчився. Місяць тому у Верховній Раді через його ухвалення відбувалися справжні політичні баталії. Чого лише не закидали президенту з ініціативи якого й було прийнято це рішення. Від звинувачень у намаганні відтягнути Вибори-2019 до підозр у спробі ввести одноосібну диктатуру. З екранів ТБ експерти розповідали про комендантську годину, військових, що забиратимуть автівки у населення, заборону продажу алкогольних виробів після 20.00 та інші утиски прав. Місяць минув, але «жахіття» воєнного стану так і залишились казками. Але ж для чого було введено воєнний стан і що він змінив для України та конкретно Харківської області? Про це розповіли на брифінгу у ХОДА за участую військового комісару Харківського військового комісаріату полковника Юрія Калгушкіна та директора департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексія Максимова.

За словами останнього всі заплановані заходи воєнного стану у Харкові було виконано. Та до цивільного населення вони відношення майже не мали. Хіба що було проведено облік придатних під бомбосховища укриттів та налагоджено взаємодію між органами обласної влади, правоохоронцями, військовими та ДСНС. Це має допомогти уникнути жертв у разі можливих надзвичайних подій.

Усі військові частини було приведено у бойову готовність. Також було проведено збори та навчання терреторіальної оборони. Всього було тимчасово мобілізовано 500 чоловік 1-го оперативного резерву та 3 500 військовозобов’язаних 2-го оперативного резерву. Вони пройшли навчання з тактичної, медичної , інженерної та стрілецької підготовки. Біля 10% із мобілізованих виявили бажання вступити до ЗСУ на контрактній основі.

Загрузка…