Наслідки снігопаду на Харківщині майже подолано

фото InsiderNews

Снігопад буквально звалився на голови слобожан. У деяких населених пунктах області зимова краса й досі затьмарена комунальними проблемами. Про боротьбу зі стихією вкотре говорили на брифінгу у приміщені Обласної ради.

Спікерами виступили директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, директор департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдесюк та начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгеній Заржавець.

За даними останнього, найбільші проблеми негода створила на трасі Київ-Харків-Довжанськ біля селище Нестеренки. Там свою роль відіграли особливості рельєфу. Також негода заважала руху автівок на дорогах Мерчик-Красний Кут та Чугуєв-Мелове. Завдяки своєчасному застосуванню спецтехніки, великих заторів вдалося уникнути. Проти деякі затримки все ж були, тому автодорівці ввели на певних ділянках дороги реверсивний рух. Звісно, усі спікери запевняли, що їх служби зреагували вчасно та оперативно. Але у даному випадку вони мали на це змогу. Справа в тім, що усі відповідні служби були заздалегідь готові до негоди. Синоптики повідомили ще за добу до снігопаду, що з Дніпропетровської та Полтавської областей на Харківщину насувається циклон. Обласна влада спільно з ДСНС та автодором організували оперативний штаб з подолання наслідків стихії. Більш того, зараз деякі харківські дорожники та декілька одиниць техніки допомагають з аналогічними проблемами нашим сусідам з Полтавщини. Там негода вдарила значно сильніше. Більш того, через ситуацію на трасі Харків – Київ сполучення з Полтавською областю обмежено.

Також через негоду у області зупинили роботу 45 котельнь в області. Та станом на 26 грудня, всі вони відновили роботу. А от з електропостачанням не все так добре. Снігопад повалив 64 опори в області, без «світла» залишились 112 населені пункти. За добу стараннями 91 бригади у кількості 336 робітників цю цифру було скорочено до 13. Загалом доступу до електропостачання не мають 2681 абонентів. Найближчим часом чиновники обіцяють все полагодити.

Інші цікаві цифри навів Євген Заржавець:

— Один день такої негоди «коштує» автодору біля 1 мільйону гривень. Лише пальне обходиться у 800 тисяч. Крім того, за понаднормову роботу, наші працівники отримають премії у декілька тисяч гривень кожен,  — розповів він.

Чиновники посилаючись на синоптиків запевнюють – таких суворих снігопадів, як нещодавній, до кінця року чекати точно не варто. Хоча декілька днів і сніжитиме, колапсу не передбачається і слобожани можуть спокійно зустрічати Новий рік при світлі та у теплі.          

Загрузка…