Передчуття світової інформаційної війни

В умовах демократії і свободи слова головним захистом проти інформаційних атак може бути лише роз’яснювальна та освітницька робота, яка допомагає окремому індивіду захистити себе від психологічного впливу пропаганди Російської Федерації.

фото insidernews

1 листопада 2016 року, в Харкові, Інформаційним центром «Майдан Мониторінг» за участі спікерів Івани Смоленової – програмного менеджера Празького Інституту Безпекових Досліджень, дослідника проросійських дезінформаційних кампаній в Чехії і Словакії та Наталії Зубар – голови правління Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” Харків була продовжена дискусія щодо інформаційної війни, яку розв’язала Російська Федерація проти країн світу.

Тема дискусії — «Передчуття світової інформаційної війни».

Під час дискусії обговорювались наступні теми:

  • Свобода слова і глобальна інформаційна війна.
  • Що таке перемога в інформаційній війні великого масштабу?
  • Індивідуальний і колективний емоційний захист від повномасштабних психологічних операцій

В процесі дискусії спікери наголосили, що Російська Федерація розвернула фактично глобальну інформаційну війну проти всього західного світу з його цінностями. В умовах демократії і свободи слова головним захистом проти інформаційних атак може бути лише роз’яснювальна та освітницька робота, яка допомагає окремому індивіду захистити себе від психологічного впливу пропаганди Російської Федерації.

Участь у дискусії примали як ті, хто прийшов особисто, так і онлайн через Skype. Задавались питання, обговорювалась ситуація яка склалась в Україні. Вцілому, як і на попередній зустрічі, яка була проведена раніше, погодились, що в інформаційній війні проти України застосовуються ті ж самі методи і прийоми, що і в Європі, але з урахуванням певних особливостей.

Дискусія велась англійською мовою.

При обговореннi велась пряма трансляція онлайн на каналі https://www.youtube.com/user/ukrainianreport

Андрей Безуглый

Загрузка…