«Порно по-харківські» в законі

У центрі Харкова, серед білого дня, публічно та абсолютно відкрито показали справжню розпусту. Таким чином на прес-конференції у прес-центрі «ІnPress» науковець, Олександр Кухаренко, звинувачений в розповсюджені порнографії, доводив абсурдність свого кримінального провадження.

«Порно по-харківські» в законі
фото insidernews

Прес-конференція почалася з показу яскравих уривків еротичного фільму “Каллігула” (1979 рік), відомого італійського майстра еротики, Тінто Брасса. Згодом залом почав ширитись здивований шепіт: “Навіщо нам це показують?”. Насправді це були лише кадри еротичного масажу жіночих геніталій. Саме за “розповсюдження” цього відео (яке він використовував для написання докторської дисертації), Олександра Кухаренка, доцента Харківської академії наук, журналіста та учасника АТО, зараз намагаються засудити. Однак сам Олександр стверджує — відео не є порнографічним, він його не розповсюджував, поліція взагалі отримала доступ до його ПК злочинним шляхом. І “Каллігула” був показаний як раз для наочного прикладу: фільм із сценами відривання статевого члену, гомосексуального та інших можливих видів сексу. Експерт-криміналіст, Олександр Долуда, офіційно заявляв, що цей фільм — не порно. Натомість, відео масажу, знайденого у харківського мистецтвознавця, як раз порно. Та найцікавіше тут — це навіть не високий професіоналізм експерта О. Долуди (за дипломом він металознавець), а спосіб, у який кіберполіція отримала доступ до цифрових данних.

“Тріолан” + Кіберполіція: дружба може бути вигідною.

Як розповів сам Олександр Кухаренко, в поле зору правоохоронців він потрапив завдяки співробітнику інтернет-провайдера “Тріолан” на ім’я Костянтин. Науковець вважає, що він за  змовою з правоохоронцями “поділився” даними з абонентських комп’ютерів. Також О. Кухаренко та його адвокат звинувачують “Тріолан” у встановленні шпигунських програм на ПК абонентів. Більш того, вони вважають, що це було зроблено не під тиском правоохоронців, а з корисних мотивів. Про них далі і піде мова…

Брудний шантаж з “полуничним” присмаком

У 2015 році українська кіберполіція проводила всеукраїнську операцію “Павутина”. Спрямована проти розповсюджувачів та виробників порно продукції, вона зачепила, як вважає адвокат, Анатолій Тарасенко, не одну сотню харків’ян. Але із цих сотень кримінальних проваджень лише 1 (!) дійшло до суду! І це “справа Кухаренка”. Анатолій та його підзахисний Олександр розповіли про приблизну схему роботи «кібер-перевертнів» у погонах. Знайшовши порно (чи те, що вони вважають порно) правоохоронці вилучають техніку, на якій зберігалося відео. Потім натякають, що “питання треба вирішувати”. У противному разі “любителю полунички” доведеться стати знаменитістю: про його смаки дізнаються на роботі та у школі його дітей. Варіант “порєшать” обрали 99% громадян. В результаті, нечисті на руку правоохоронці отримують гроші, а нещасного порнолюба…. “пускають по колу”.

—  Він стає ніби як “переходящее Красное Знамя”. Спочатку на ньому “пасуться” в поліції, потім в прокуратурі, в СБУ ну і так по колу, — розповідає про важку долю “рєшателів” адвокат, Анатолій Тарасенко.

“Тріолан” + Кіберполіція + Поліція + Прокуратура + Суд = злочинне угрупування.

Як розповів О. Кухаренко, одразу три гілки нашої державної машини, а саме поліція, суд та прокуратура,об’єдналися у справжнє «ОЗУ»! Вони всі пов’язані! Разом з адвокатом навіть відкрив відповідну кримінальну справу. Сам Олександр стверджує, що на всіх рівнях (від поліції до суду) сторона обвинувачення ігнорує норми процесуального права та відверто творить беззаконня. Саму схему «ОЗУ» він бачить так.

«Порно по-харківські» в законі
фото Facebook

—  Зрозумійте, ніхто з нас, простих громадян та харків’ян, не може відчувати себе у безпеці. Сам я проти порно, я вважаю, що це велика загроза нашому молодому поколінню. Але, задумайтесь: це ж чиясь приватна справа. А якщо, це буде не порно, а якась ваша журналістська інформація, чи моя адвокатська…? Ви уявляєте якої біди це може наробити!? — застерігає Анатолій Тарасенко.

Олександр Кухаренко та його адвокат стверджують, вони не підуть на хабар і не залишать цю ситуацію просто так. Але їх основний месседж: будьте обережними, «кібер-перевертні» у погонах чатують на кожного, хто не буде обачним.

Загрузка…