Порушники-декларанти в Харкові

В медіа-центрі «Накипело» розповіли, що приховують декларації керівників харківських комунальних підприємств.

фото інтернет

Громадською організацією «Харківський антикорупційний центр» були проаналізовані електронні декларації керівників комунальних підприємств міста Харкова. В результаті активісти виявили ряд протиріч у звітах про майновий стан директорів харківських КП.

— Найбільша кількість порушень стосувалася ситуацій, коли декларанти роблять коштовні придбання, але грошей на ці придбання вони не мають взагалі. Це настільки поширена практика, що припиняєш дивуватися, — зазначив Володимир Рисенко, юрист громадської організації «Харківський антикорупційний центр».

Спікер розповів, що під час аналізу зустрічалися випадки, які вимагають більш детального розгляду. Один з таких «особливих» випадків пов’язаний з укладанням сумнівних угод по обслуговуванню ліфту для людей з особливими потребами.

— На станції метро «Перемога» знаходиться ліфт для людей з особливими потребами. Передбачається, що за допомогою ліфту такі люди можуть спуститися на платформу. Так ось є договір КП «Підземне місто» на суму в 57 тисяч з ТОВ «Харків Ліфт Один» на обслуговування цього ліфту. При цьому є ще один договір на 199 тисяч 500 гривень, який укладений з тим же ТОВ «Харків Ліфт Один» на перевезення пасажирів с особливими можливостями. Проте на станції метро «Перемога» співробітники фірми «Харків Ліфт Один» для виконання цієї функції, відсутні. Тобто працівники «Харків Ліфт Один» не виконують своєї роботи по перевезенню людей з особливими потребами, але при цьому отримують платню, — розповів Володимир Рисенко. – Виявляється, особою, яка уповноважена укладати договори від КП «Підземне місто», є Дмитро Бурда. Коли ми відкрили його декларацію, то побачили, що він у фірмі «Харків Ліфт Один» працює інженером.

За словами В.Рисенка, такий випадок, коли при укладанні угод існує конфлікт інтересів, не є поодиноким.

Порушення також були виявлені при перевірці декларацій керівників таких комунальних підприємств, як КП «Комбінат дитячого харчування», КП «Шляхрембут», КП «Студентське». Зокрема, порушення з боку директорки КП «Комбінат дитячого харчування» Надії Тимовєєвої змусили харківських антикорупціонерів подати заяву до правоохоронних органів.

Загрузка…